Sonce na podstrešju – singl ob dnevu zaljubljencev

Skladbo #SonceNaPodstrešju smo pospremili s spremno besedo: “Pravijo, da se prave ljubezni vselej zgodijo v nenavadnih okoljih, na cesti, v razredu, v vlaku, v muzeju, v čakalnici, na rojstnem dnevu … Tale tukaj se je zgodila na podstrešju, v objemu starih tramov, kjer se sliši zavijanje vetra in zamolklo štropotanje dežnih kapelj. Na večer se skozi strešno okno pogled izgubi med potemnelimi strehami, zjutraj sonce med njimi rojeva nov dan. Tukaj so poljubi nežni, mehki, nepozabni. Tu, pod to streho, posije sonce, tudi ko vreme dnevu ni prizanesljivo in se odeva v megle in oblake. Ljubezen ima tu posebno svetlobo, njeni žarki razsvetlijo dušo in telo. Električni klavir nas nežno popelje na podstrešje, Ninin vokal dobi novo dimenzijo, ona je na podstrešju, ona čuti to nepopisno energijo. Refren nam pričara kontrast notranje svetlobe in mrkosti zunanjega sveta. Klavirski solo nam ponudi prostor, da vdihnemo, podoživimo podstrešne sanje in po končani pripovedi se skladba hudomušno zaključi, kot bi hotela reči: »Pojdite na podstrešje, tam je vse drugače, vse bolj prežeto z romantiko.«”

O skladbi smo povprašali tudi pevko #NinoBauman. Zaupala nam je, da je skladba darilo skupine Panda vsem zaljubljencem ob bližnjem valentinovem – prazniku zaljubljencev.

Pod glasbo in tekst romantične skladbe se je podpisal #AndrejPompe, aranžma pa je sestavil #VladoPirc. Skladbo so posneli v studiu Poet pod inženirsko roko Igorja Potočnika.