Zadnji veliki koncert skupine Panda?

19. oktobra 2023 ima Panda v Cankarjevem domu veliki koncert, kjer ne bo manjkalo presenečenj, ki bodo izdatno obogatila glasbo skupine. Z veseljem najavljamo goste: Tinkara Kovač, Urban Lutman, Big Band Bled pod vodstvom Primoža Grašiča, Primož Fleishman – saksofon in Aljoša Jurkovšek – trobenta.

Panda bo na koncertu predstavila svoj novi projekt, ki so ga, kot smo uspeli izvedeti, poimenovali “LEGENDA”. Projekt prinaša kopico novih sklad in večino jih bo mogoče slišali na koncertu. Naj omenimo skladbe “Kaj potem”, “Naj maske padejo” in “Priključi se nazaj”, ki so nastale v času restriktivne kovidne politike v Sloveniji. Besedila hrepenijo po svobodi, po tistem čudovitem občutku, da se lahko odločaš sam o svojih dejanjih. Panda se je vselej v vsej svoji dolgi dobi obstajanja vedno odločala po svojem navdihu in ne stremenju k umetni všečnosti trenutnih trendov ali komercializaciji za vsako ceno.

Slišati je govorice, da bo to zadnji veliki koncert skupine Panda. Več o tem nismo uspeli izvedeti. No, nekateri namigujejo, da temu ne bo tako in da bo Panda še naprej ustvarjala visoko kakovostno in avtorsko neoporečno slovensko glasbo. Odgovor bo mogoče dobiti na koncertu, kjer bo novica o morebitnem prenehanju skupine ugledala luč sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *