Samo Pirc

Kitarist, skladatelj

Ko je prvič prijel v roko kitaro je spoznal, kje bo vedno njegova duša našla pribežališče. V življenju se je prvič srečal z Andreje Pompetom v časih, ko je je na neki turneji skupine Predmestje igral v predskupi Kačji pastir. Kasneje se je priključil skupini Degazelas, kjer se je izkazal ne le kot kitarist ampak tudi kot skladatelj (“Luna”). V Pando ga je pripeljal Mark Čuček, Pandin prvi kitarist. V skupini je poleg Andreja najdlje in sicer od leta 1988. Prva skladba, ki jo je posnel je bila Še tisoč let.

V skupini je kot skladatelj pričel na projektu Ecstasy s skladbami Začarana, Noč bila z nama ter Ecstasy. Slednji sta zložila skupaj z Andrejem. Leta 1999 je prišel njegov in tudi Pandin trenutek, ko je napisal skladbo Sive ceste (besedilo Igor Povše), s katero je Panda tudi zmagala na festivalu MMS 1999.

Po poklicu je optik in je eden izmed najbolj znanih v ljubljanski regiji. Veliko časa preživi v naravi, saj ga šport osvobaja in ga napolnjuje z novo energijo. Pri teh aktivnostih ga pogosto spremlja njegov pes. V njegovem CD predvajalniku boste vedno našli kaj zanimivega, seveda povezanega s kitaro.