Sara Petrovčič

Sara Petrovčič je rojena dne 4.2.1986 v Mariboru.

Poje že praktično celo življenje. Kot otrok se je trudila ujeti glasbo na radijskih postajah, ter z mikrofonom v roki, posnemati različne pesmi. »Imela sem uho za dobro glasbo, kar potegnila me je k prepevanju. Izjemno me je privlačil vokal, nekoliko manj inštrumenti. Seveda angleščina je bila takrat španska vas, imela pa sem smisel za lastno interpretacijo. Spominjam se oponašanja pevke Celine Dion, ki se je takrat veliko vrtela po radijskih postajah in prav od nje so mi tudi podarili prvi CD.«

Kasneje je intenzivneje začela s poslušanjem glasbenih skupin in tako so štiri dekleta združila svoje moči in ustanovila dekliško skupino. S prevajanjem pesmi tujih glasbenih skupin (t.i. boy bandov) in lastnimi koreografijami, so želele postati čim boljša imitacija le teh. »To obdobje je bilo izjemno zabavno, prvi zametki lastne kreativnosti,« se spominja Sara.
Kasneje je bila aktivna v pevskih zborih in se v njih izpostavila kot solistka. V tem obdobju je veliko nastopala tudi s harmonikarskim orkestrom. Po 7 letih harmonike pa je le to zamenjala z vokalnim izobraževanjem.
Začela je z učenjem solo petja in udeleževanjem različnih pevskih kampov. Na Srednji Ekonomski šoli, ki jo je obiskovala, je vsako leto nastopala na Humanitarnih koncertih SEŠ, ki veljajo za velik projekt šole, ter bila kreativna pri lastnih stilih in koreografijah. Leta 2004 je nastopila tudi na festivalu Born to be wild v vlogi vmesnih vokalnih vložkov ob DJ-u elektronske glasbe.
Kasneje je sodelovala s skupino Mama rekla, s katero so preigravali pop/rock priredbe. Leta 2009 se je priključila skupini Tadey&Playfulness z disco/funk/rock pridihom in avtorsko glasbo. Izpeljali so turnejo po slovenskih klubih, festivalih, kot so Festival Lent 09 ter izvedli live koncert na mariborski televiziji RTS.
V letu 2011 se je odločila za solo pot, pod umetniškim imenom Sara Bee. Izpeljala je že dva odmevnejša nastopa na največji študentski prireditvi v Sloveniji, to je Škisova tržnica 2011 v Ljubljani in Mariboru. Spomladi 2012 izide njen prvi avtorski singel, z naslovom “Ko ob meni si”, za katerega je besedilo prispevala sama.  Ustvarila je tudi projekt pod imenom “Vokalna ekstaza”, ki daje poudarek predvsem na spremljevalnih vokalih. Gre za akustično izvedbo priredb iz različnih časovnih obdobij. Z zasedbo Vokalna ekstaza (akustična kitara ter dva spremljevalna vokala) se podajajo na turnejo po manjših do srednje velikih lounge barih, po dogodkih za zaključene družbe ipd.

Sedaj pa je Pandica, pevka skupine Panda. 🙂